SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

Müdürümüz Doç. Dr. Mehmet Özalper Öğrencilerimizle Buluştu

11.10.2023 05:21

Rektör Danışmanı ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özalper, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna yeni başlayan öğrencilerin üniversite ortamına uyum sağlamalarına yardımcı olmak, onlara akademik anlamda yol göstermek, varsa sorunlarını ve önerilerini dinlemek amacıyla öğrencilerle bir araya geldi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından her yıl düzenlenen tanışma toplantısı bu yıl da Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özalper başkanlığında yapıldı. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı tanışma toplantısına Müdür Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Dündar ve Öğr. Gör. Abdullah Demir, Yüksekokul Sekreteri Yusuf Doğan ve 1. sınıf danışman hocaları katıldı.

SBMYO dersliklerinde öğrencilerle bir araya gelen Özalper, konuşmasına öğrencilere yeni öğrenim hayatlarında başarılar dileyerek başladı. Özalper, öğrencilere üniversitenin fiziki olanakları, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, yeni hayatlarında karşılaşabilecekleri problemlere yönelik çözüm önerileri sundu ve çeşitli tavsiyelerde bulundu. Konuşmasında üniversite bünyesindeki öğrenci kulüplerine, düzenlenen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yer veren Özalper, bu aktivitelerin öğrencilerin eğitim hayatlarına sunacağı katkıların önemine değinerek, öğrencilere bu faaliyetlere katılmalarını önerdi.

Özalper, konuşmasında 8 bölüm ve 10 programla eğitim-öğretim hayatına devam eden yüksekokulda yöneticiler, akademik ve idari personel ile öğrencilerin bir aile gibi olduğunu belirterek, “Sizinle bir abi bir baba olarak konuşuyorum. Üniversitemizin sizlere sunduğu güzel imkânlardan mutlaka faydalanın ve buradan kendinize pek çok şey katarak ayrılın. Zaman eski zaman değil. Hayata tutunmak için sürekli kendinizi yenilemek ve sürekli öğrenmek zorundasınız. Bizler sizlerin hayata tutunduğunu görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Öğrencilerin eğitim süreleri boyunca sıkıntılarını, eleştirilerini ve memnuniyetlerini kendisi dâhil yüksekokul yönetimi ile paylaşmaları konusunda rahat olmalarını isteyen Özalper, her konuda öğrencileri destekleyeceklerini dile getirdiği konuşmasını “Ailemize hoş geldiniz” diyerek sonlandırdı. Konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Özalper’den sonra Öğr. Gör. Can Kurt’un öğrencilere web sitesi ve OBS kullanımı konulu eğitimi ile toplantı sona erdi.