Kabin Memuru Adayı Öğrenciler Uygulamalı Eğitimlerle İş Hayatına Hazırlanıyor

15.11.2023 08:51

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda eğitim öğretime devam eden Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri programında öğrenciler uygulamalı eğitimlerle iş hayatına hazırlanıyor.

120 öğrencisi ile eğitim öğretime devam eden Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri programında öğrenciler Mock-up sınıfında aldıkları uygulamaları eğitimlerle alanında uzman ve donanımlı kabin memuru olmaya hazırlanıyorlar. Mesleğin görev ve sorumluluklarının yanı sıra herhangi bir tehlike anında soğukkanlı kalarak yolculara destek olma, problemler karşısında kısa sürede tepki verebilme ve çözüm odaklı çalışma gibi özelliklere de sahip olması gereken kabin memuru adayları alanında uzman öğretim elemanları tarafından verilen uygulamalı eğitimlerle havayolu şirketlerinin artan eleman ihtiyacına uygun kalifiye personel olarak yetiştiriliyorlar.

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Program Başkanı Öğr. Gör. Neslihan Demirel yaptığı açıklamada uygulamalı eğitimlerin öğrencilerin mesleki başarısında önemli bir rol oynadığını ve programda bu derslere önemli ölçüde yer verildiğini dile getirdi. Demirel “Mezun olan öğrencilerimiz, havayolu işletmeleri ve havaalanlarının farklı faaliyet alanlarında ve aynı zamanda havacılık sektörüyle ilişki işletmeler gibi oldukça geniş bir yelpazede iş imkânı bulabilirler. Bizler de mesleğin tüm gerekliliklerini uygulamalı eğitimlerle öğreterek onlara iyi bir kariyer fırsatı sunuyoruz. Bu eğitimler için gerekli imkanları bizlere sağlayan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican’a ve Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Mehmet Özalper’e teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Rektör Danışmanı ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özalper öğrencilerin üniversite hayatında aldıkları eğitimin kariyerlerinde büyük oranda belirleyici olduğunu bu nedenle onlara kaliteli bir eğitim vermenin ilk öncelikleri olduğunu dile getirdi.