Üniversitemizde Medya Tasarım Atölyesi Kuruldu

22.01.2024 23:49

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda eğitim öğretime devam eden Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı bölümünde uygulamalı olarak işlenen video kurgu ve montaj, dijital tasarım, sayısal fotoğraf işleme teknikleri, dizgi-mizanpaj ve grafik animasyon gibi derslerin daha verimli olması, öğrencilerin sektöre deneyimli olarak başlayabilmesi için benzeri az sayıda üniversitede bulunan bir tasarım atölyesi kuruldu.

Yüksek donanımlı 24 bilgisayar, ses sistemi ve akıllı tahta bulunan atölyenin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, Yüksekokul Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, akademik personel, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Medya Tasarım Atölyesi’nin açılışını yapan ve ilk derse katılan Rektör Alican; "Sürekli gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve öğrencilerimizi iş hayatına hazırlayabilmek adına yüksek donanıma sahip bilgisayarlar ve teknolojik imkanların mevcut olduğu bu atölyenin, öğrencilerimizin eğitimine önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. " dedi.

Bu atölyenin uzun bir zamandır gündemlerinde olduğunu ve atölyenin kurulması için çalışmalara hız kazandırdıklarını ifade eden SBMYO Müdürü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, "Atölyenin kurulması, güncel teknolojinin takibini yapmak ve öğrencilerimizi reel iş hayatına hazırlamak için elzemdi. Bu bağlamda bölüm hocalarımız ile istişare ederek atölyenin kurulması adına ilk adımınızı atmış olduk. Getireceği mali yük açısından birkaç defa ertelenen süreci, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican hocamızın takdiriyle aşmış olduk" dedi.

Mevcut öğrenci kapasitesine uygun olarak kurulan atölyenin bölümde işlenen dersler ve eğitimler için yeterli olduğunu ifade eden Özalper şunları dile getirdi; "24 bilgisayarın bulunduğu atölyemizi teknoloji takibi yaparak amaca uygun yüksek donanımlı bilgisayarlar ile güncel tutacağız. Dördüncü güç olarak nitelendirilen medya sektöründe çalışacak kalifiye personel yetiştirecek bu bölüm için böyle bir atölye elzemdi.  Bizler altyapı ve teknolojinin eğitim-öğretim ile olan yakın ilişkisinin farkında olan bir anlayışla süreçleri yönetmeye gayret ediyoruz. Atölyemizin kuruluşunda bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican hocamıza teşekkürlerimi sunuyor, kuruluş sürecinde yoğun emek harcayan bölüm hocalarımız Öğr. Gör. Mehmet Demirel, Öğr. Gör. Tuğba Adıgüzel ve Öğr. Gör. Ahmet Çiçek’i gönülden kutluyorum. Atölyemizin üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum".

Medya Tasarım Atölyesi'nin kuruluşunda aktif rol üstlenen Öğr. Gör. Ahmet Çiçek şunları söyledi; "Dijital görüntü işleme teknolojisinin yazılım tarafının sürekli olarak gelişmesi, yeni güncellemeler alarak eski teknoloji donanıma sahip bilgisayarları kullanılmaz hale getirmektedir. Öğrencilerimizi iş hayatına hazırlamak, sektörde kullanılan dijital görüntü işleme yazılımlarını eğitim hayatı boyunca birebir kullanma imkanını öğrencilerimize sunmak adına üniversite yönetimimizden güncel ve güçlü donanıma sahip bilgisayarlar talep ettik ve çok kısa bir süre zarfında bu talebimiz gerçekleştirildi".

Medya Tasarım Atölyesi'nin kurulumu için emeği geçen herkese teşekkürlerini sunan Çiçek; "Bu tür bir atölyenin kurulması maliyetli ve zahmetli bir iş. Atölyenin kurulumu için başta rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican'a, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper'e ve tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.