Muş’u Kırmızıya Boyayan Laleler Öğrencilerimizin Kadrajında

25.04.2024 12:30

Muş'un doğal güzelliklerinden biri olan ve endemik bir tür olarak bilinen Muş lalesi, baharın gelmesiyle birlikte açmaya başladı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı 1. sınıf öğrencileri, "Fotoğrafçılık Uygulamaları" dersi kapsamında Muş'un Korkut ilçesindeydi.  Öğretim Görevlisi Nursel Tokgöz tarafından koordine edilen ve uygulamalı eğitim kapsamında gerçekleştirilen lale çekiminde öğrenciler, doğanın bu güzel görüntüsünü fotoğraflarına yansıtarak hem eğitim aldılar hem de Muş'ta baharı simgeleyen lalelerin çekimini gerçekleştirdiler. Tokgöz, uygulamalı olarak gerçekleşen fotoğraf etkinliğinin, öğrencilerin saha deneyimi kazanmalarına ve mesleklerinde daha yetkin hale gelmelerine katkı sağladığını ifade ederek, Muş'un doğal güzelliklerini keşfetmek ve bu güzellikleri fotoğraflarına yansıtmanın öğrencilere hem sanatsal hem de mesleki anlamda önemli bir deneyim sunduğunu ifade etti.