Türk Havayolları Muş İstasyon Müdürü Mesut Aybakan ile Havacılık Söyleşisi: Kariyer Rehberliği

31.05.2024 08:14

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencileri, Türk Hava Yolları Muş İstasyon Müdürü Mesut Aybakan'ın katıldığı söyleşide sektör hakkında önemli bilgiler edindiler. Etkinliğe, Ulaştırma Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Okan Türk, programın öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Ulaştırma Hizmetleri Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Program Başkanı Neslihan Demirel tarafından 28 Mayıs 2024 Salı günü düzenlenen etkinlikte öğrencileri hem Türk Havayolları'nı yakından tanıdılar hem de kariyer yolculuğunda önemli bilgiler edindiler.

Aybakan söyleşisinde THY'nin organizasyonel yapısı, operasyonları ve kariyer fırsatları hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Yakın zamanda gerçekleştirilecek kabin memurluğu alım süreci ile ilgili öğrencileri bilgilendiren Aybakan, bu süreçte başarılı olabilmek için dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Etkinliğin sonunda gerçekleştirilen sürpriz çekilişte bir öğrencimiz yurtiçi uçak bileti, iki öğrencimiz ise model uçak hediyelerini Aybakan’ın elinden aldı. Söyleşi sonunda Bölüm Başkanı Türk, değerli katkılarından dolayı Aybakan’a teşekkür belgesi takdim etti.

Etkinlik bitiminde, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Özalper: "Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican'a, öğrencilerimizin havacılık sektörüne yönelik mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediğimiz bu tür kariyer etkinliklerine verdiği destekler için en içten teşekkürlerimizi sunarız. Sivil havacılık alanında sağladığı olanaklar ve oluşturduğu bu ileri düzey eğitim ortamı için müteşekkiriz. Bu destek, öğrencilerimizin sektördeki yetkinliklerini artırmak ve havacılık kariyerlerine sağlam adımlarla başlamaları adına büyük önem taşımaktadır." ifadelerinde bulunarak bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde sağladığı destek ve katkılardan dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican'a teşekkürlerini sundu.